whatever…

2 aprilie 2006
 
Patru filtre cu ceai de lamaie si doua cu ceai verde au ramas uitate in sertar , zabovesc acolo de mai bine de o saptamana. Soarele autoritar a inlocuit serile in care zaceam cu o ceasca de ceai intre mainile avide on cautare de caldura. Astept o seara ploiasa in care sa cad in mrejele melancoliei si sa ma vindec cu eterna mea cana de ceai aburinda.
 
Ca in fiecare primavara ai mei sunt loviti de sindromul spanacului si al urzicilor : o saptamaman intrega devin  mari vegetarieni (si moralisti fata de fiica-rebela care refuza sa se supuna unui asemenea regim alimentar!). Tata a adunat cu manutele sale urzicile apoi timp de o saptamana le-au consumat in toate formele  posibil imaginabile…prefer sa nu dau detalii. Saptamana succesiva a fost dedicata spanacului…iar evit amanuntele.
Dupa, timp de un an, in casa mea nu se mai aud cuvintele "spanac"," urzica ", "fier"…iar vietile
 noastre, de altfel si regimul alimentar , revin la normal.
 
Vineri dupa-amiaza in timp ce mama fierbea ultima "tura" de urzici , mirosul tipic (miros pe  care eu il  definesc "verde") s-a raspandit in toata casa si am fost invadata de amintiri si nostalgie..mi-am amintit de primaverile, de vacantele de acum 10-14 ani petrecute la bunici , cand eu insami descopeream urzicele printre lacrimi de durere si mancarime atroce, alergand toata ziua pe maidane, prin gradini prin livada…Bunica mea se rezerava se urmeze dara de urlete si-mi alina lacrimele gatind un orez cu urzicile de mine descoperite. Mirosul "verde" m-a facut sa lacrimez ca pe vremuri ,uimita si speriata de gandul ca as putea uita toate aceste intamplari si mi s-a facut un dor nebun de bunica mea , de casa lor , de verile petecute sub nuc citind, nu pitita in casa ascunsa de soare.
 
Am renuntat de cateva zile la totosii mei albastri cu cap de motan-mustacios-pirat, la adorata mea poseta facuta din lanitza, decorata cu muuulti canafiori . Am scapat si de pijamalele roz de flanela cu care mama mea grijulie m-a persecutat toata iarna …gata ce mai , a venit mult-asteptata primavara , la doi pasi de casa mea am vazut primul copac inflorit , un cires..astept sa inverzesca si cei din fata ferestrei mele.
 

 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X