barbatul vintage

4 decembrie 2006
 
 
Camasa maro, cu  guler si poale frumos  inflorate, pantaloni in carouri si  sacou din velura cu buzunare aplicate – de asemenea maro.
Asa era imbracat Roman vineri seara, la lansare. Sobru si elegant insa fara sa renunte la amprenta vesela.
Parca rupt  din alte vremuri, prafuite si opace fara luciul hartiei din revistele noastre. Parca il auzeam cantand cu un timbru usor nazal, provenind dintr-un magnetofon, cu accentul lui  saltaret, deloc fad, corectat, auto-impus. Iubesc accentele, aceiasi limba  alterata insa de locul tau, de viata traita, de oamenii care au trecut prin ea – sau au ramas.
Mi-l imaginam pe strazile Bucurestilor, iesind din una din acele case cu tencuiala parca dintotdeuana  coscovita, acoperite cu iedera uscata si umbrite de tei la ferestrele ample.
 
Dupa euforia acumulata si consumata, isteria pe care o provoaca in mine Valerica de fiecare data cand pune mana pe trompeta si ataca, mereu la momentul potrivit, mereu lasand in mine nostalgie si mai apoi un gol inexplicabil, dureros, dupa cateva coate primite si altele date, versuri imprastiate si aplauze frenetice, mi-a venit in cap  "barbatul vintage ". cei care ma cunosc stiu prea bine ca am o obsesie… tot ceea ce imi place are in  viziunea mea un aer vintage.
Daca "ceva" are un aer vintage automat si nelipsit imi place.
Nu cred ca as sti sa explic concret in ce consta….poate e doar o aberatie a mintii mele, o deformare a realitatii, nu exclud..cred ca as putea sa o definesc  ca o libera asociere de idei, ganduri, imagini, obiecte care trezesc un sentiment ciudat in mine, intens ca un deja-vu si oarecum asemanator, ceva nou insa deloc necunoscut, ceva re-trait in mod inconstient, ceva vechi si intepenit in mine.
 
De asta imi place Bucurestiul, casele sale burgheze, negustoresti, scorojite, fara fatade caramelizate..si petecul ala de fereastra de la amfiteatrul R3 de la Universitate in care se revarsa cladirile inalte in totala tacere si amorteala in contrast cu haosul de  jos, de pe bulevard , unde te impiedici de  florarese agitate, anticariate ambulante de carti, tarabe cu covrigi, batrani senili mirosind a coniac ieftin…si tot soiul de oameni.
Mozaic.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X