Sarbatori si la mine

21 decembrie 2006
 
Voi lasa si eu cateva randuri aici, inainte de Sarbatori, pe care le voi reciti anul viitor incercand sa rememorez ce simteam pe vremea asta.
Cu un an in urma am inceput acest blog, parca ar fi trecut ani prin mine, un abis in mijloc.
Fata de atunci, pustiul nu s-au mai strecurat in mine. Nu mi-am mai dorit sa uit de mine, sa ma pot anula si nu am mai cautat motive pentru a exista.
A fost parca un an prea simplu si frumos pe alocuri.
 
Azi scriind un editorial, mi-am imaginat cum ar fi daca inca as crede in Mos Craciun…
Cum ar fi fost oare daca nu as fi stat la panda, prefacandu-ma ca dorm si nu as fi vazut cum mosul care imi lasa cadoul sub brad poarta camasa liliachie a mamei si parul blond s-il tine prins in coada?
Am inghitit in sec in seara aia, si am incercat sa adorm cat mai repede. A fost prima mea resemnare.
Primele zvonuri s-au vehiculat printre noi in clasa a-II-a parca, cand mosul a venit cu adidasi in picioare (tocmai de la Pol ?!) si sub barba alba s-a ivit parul negru al mecanicului scolii. I-am lasat oricum micul cadou pe care i-l pregatisem, o beteala frumos impletita, cu stelute si semi-lune in ea plus o felicitare facuta cu mainile mele impleticite- niciodata nu am avut talent si dexteritate la " lucru manual "!
Dar am cantat toti frumos, asta imi amintesc prea bine, eram voiosi si mandri  ca mosul a venit sa ne asculte chiar pe noi din cati copii si cate serbari sunt pe glob.
Anul urmator nu am mai compus o scrisorica in care sa-mi insiruiesc notele, meritele si parerile de rau pentru micile obraznicii.Nu am mai inmanat cu solemnitate bilete mamei pentru a le expedia  si nici nu m-am mai dus la posta sa-mi cumpar timbru si plic pe care sa scriu cu litere cubitale si stramb (rau!)  "MOS CRACIUN, LAPONIA " – unde era Laponia si mai ales ce cod postal avea ?!?
 
Nu poate mosul sa aduca pacea in lume, nici sa vindece puii, sa imparta bogatiile egal intre oameni sau sa ne faca "tranzitia usoara"…si atunci la  ce bun sa mai credem in el?
… pentru ca viata noastra ar fi prea searbada  fara un mit in care sa credem cu adevarat, fara un dumnezeu-nu conteaza care- aproape, fara un ideal, un vis pe masura sau un sentiment puternic care sa ne animeze.
 
Plec acasa maine si anul asta vreau brad! Unul cat mai stufos cu muuulte luminite, sa stau ca smimtita pe intuneric sa ma uit la el  ore in sir, cum fac de cand ma stiu .

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X