notite imprastiate

16 ianuarie 2007

 
Abia azi m-am simtit in Bucuresti. Vacanta parca imi stersese o parte din memoriile, din deprinderile cotidiene. 

Atunci cand m-am regasit pironita, catapultata in trafic la Universitate am inceput sa percep iar schimbarea si acea anxietate de a gasi, cautand ceva fara nume. O figura, un nume, un sentiment sau poate o amintire. Nu stiu.

Iar caut chipuri in metrou, sa le descompun si sa le asamblez aleatoriu…sa ma uimesc de particularitati, sa descoper noi expresii.

Un curs pierdut…timp petrecut pe coridor , pe scari…cafeaua mea preferata de la coffee right, sperand macar la un efect placebo care sa ma tina treaza…discutia cu Noni, impartind eterna angoasa despre regasirea de sine.

Plimbarea pe Lipscani, singura, urmand numai dara de soare pe asfaltul pietruit , fara tinta…apoi piata Romana si coloanele.

Ajung acasa exact 10 ore mai tarziu…acelasi pat nefacut, cestile de pe  birou, doua cu ceai si felii uscate de lamaie iar una cu cafea inecata in zat , zaharul in dreapta, ziarul necitit in stanga.
Aragazul inca necuratat si hainele tot imprastiate.

Inainte sa adorm sau sa uit, indes o carte in geanta , azi nu aveam nimic de citit cu mine si as fi avut timp berechet pentru a continua "Zenobia" lui Gellu Naum sau " Lolita " lui Nabokov.

Da, stiu…nu e frumos sa citesti doua carti in paralel.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X