Adaptare la SISTEM

2 februarie 2007

Eu sunt un hibrid. 

Deschid gura si dupa 2-3 fraze te intrebi de unde naiba vin.
Daca esti tendentios critic si inzestrat cu un super-ego dominant ( exact, ala care te face sa fii ancorat de valori morale adesea anacronice – da, genul de om poate prea rational, care stie ce vrea de la viata si  recunoaste cu ochii inchisi delimitarea intre bine si rau) vei conchide ca sunt dislexica sau poate chiar agramata, de ce nu? 
 
Tu o definesti incorecta, eu o consider divesa.
Vorbesc de topica MEA..
Sa continuam analiza si sa luam in calcul si accentul MEU, care nu  e aderent accentului clasic, hai sa zicem mai degraba dambovitean, ca aici e buricul pamantului si noi, aia, provicialii trebuie sa ne conformam. Totusi, as prefera sa evit p?sau d? daca imi incuviintezi, nu sunt tocmai avantgardista de fel.

  

Insisti,  de unde mi se trage modul asta de exprimare, cu asa fraze intortocheate si cu topica alambicata? Nu ai mai pomenit asa ceva!
Poate ca ti-as da o explicatie daca as crede ca raspunsul meu te interseaza cu adevarat, dar nu vreau sa-ti curm uimirea, voi continua sa o alimentez , sa  vorbesc asa cum stiu eu, altfel nu m-au invatat.
 
Cineva a afirmat odata, demult ( adica odinioara, deci legat - poti sa fii optimist, inca nu sunt  un caz pierdut, imi mai amintesc cateva ceva de pe bancile scolii primare romanesti) ca noi, oamenii, suntem suma vietii si experientelor traite. De aici rezult eu, topica mea, accentul meu, gandirea mea. Gandirea mea  a fost antrenata in timp sa aprecieze oamenii pentru ca sunt diversi, pentru ca au specificul lor, pentru ca au ceva de spus.

 
Stii ce e amuzant  dragul meu critic? Timp de 6 ani, cat am trait in afara Romaniei, nu am fost pusa sub observatie la microscop pentru accentul meu greu de identificat sau pentru topica nu tocmai standardizata precum mi se intampla de cand locuiesc in Bucuresti. Unii se mira si atat, insa in expresiile altora regasesc dispretul.

Dispret pentru ce? e randul tau sa imi raspunzi.

Pentru ca sunt un hibrid? Pentru ca am ajuns sa contaminez doua limbi ? Pentru ca am asimilat doua culturi diverse? Pentru ca nu ma justific? Pentru ca nu imi impun sa vorbesc cum ar trebui?

Pentru ca nu vreau sa ma adaptez?
 
 Prefer sa raman agramata in ochii tai decat sa mimez un rol. 

 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X