La nana avec les pois

3 februarie 2007
 

 

Ma astepti cuminte cat ma imbrac, fumezi in bucataria mea  vesnic rece si intunecata. Intre timp, poate plictisit, descoperi un rest din cafeaua de dimineata pe fundul canii. Lumina soarelui din camera mea se transforma la ora pranzului, devine azurie precum fundalul mozaicurilor bizantine, scot mana pe feresta si cercetez vremea, vantul lenes e palpabil.<

 
Intr-un sfarsit imbrac puloverul verde crud, aleg esarfa cu buline si scot pardesiul gri din sifonier.

Afara, inca  buimacita de soare incerc ma uit mai bine la tine si  realizez ca se potriveste de minune puloverul de pe mine cu ochii tai, mai putin galbui decat de obicei. Zambesc in sinea mea.

 

La intoarcerea iau autobuzul, imi indes privirea pe fereastra ca sa pot cuprinde tot bulevardul Kogalniceanu. Incerc sa memorez fotografic cladirile, sa o gasesc pe

cea in care mi-ar placea sa locuiesc cel mai mult. Este una care are tocul ferestrei si pervazul vopsit in verde, alta cu ferestere ample si lumioase decorata cu stucuri fragmentare si inca una cu balcon semicircular din fier forjat .

 
 
O fata de pe scaun ma priveste, ramane staruitoare chiar si atunci cand ii raspund la privire. Nu-mi pare cunoscuta, decid sa o ignor. Ma indica prietenei sale aia, fata cu buline. Mai departe nu mai stiu, am coborat la statia mea.

 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X