Cotidianitate

28 februarie 2007
 
 

M-am trezit amortita, cu ochii ingustati si gura posaca.

Am ajuns cu o intarziere de 40 de minute la facultate si am primit zambilele pe care de o saptamana incercam sa mi le cumpar. Sunt pe pervaz  intr-o glastra prea mica si s-au indoit sprijinindu-se de fereastra.
 

Dimineata mi-am reluat cafeaua cu lapte mult prea dulce si aromata cu vanilie, pentru a atenua amaraciunea (cafelei ).

Serile in schimb sunt  incomplete fara cel mai bun ceai pe care l-am baut vreodata, negru, aromatizat cu lamaie si miere cumparat de pe o straduta stramba cu dale in zig-zag, de la un magazin etnic fair trade, adus de departe intr-o cutie impletita din  foi de palmier.
Sri Lanka scrie pe eticheta.
 
Ma obsedeaza iar Tapinarii , de luni seara in Expirat. M-au facut sa inghit in sec cu pleoapele grele si sa vibrez la acorduri.
(Ce s-o fi intamplat cu blogul lui Tanase de acum 2 ani?)
 
In sfarsit dispun de timp sa citesc.
Am primit cadou trei carti in editie limitata , una cu scrisori semnate  Egon Schiele intregita de cateva schite realizate in mangal,  cealalta a lui Edvard Munch contine cugetari despre iubire.

A treia carte este in franceza, a unei artiste contemporane, Sophie Calle si predomina fotografia printe notitele acesteia.

Mi-am adus la Bucuresti din vechea mea biblioteca, acum destramata, Constiinta lui Zeno si Raposatul Mattia Pascal in limba originala plus mon Le Robert de Poche (care nu deloc de poche, mais de pochette ) cum franceza mea s-a cam subrezit. Germana pot chiar sa o uit, nu ma deranjeaza.

Acum citesc   Milan Kundera si sunt oarecum dezamagita. Poate pentru ca am citit deja Insuportabila usuratate a fiintei si m-am convins  a priori ca niciodata nu va mai publica un roman mai frumos, mai intens si intimist…sau deoarece Cartea rasului si a uitarii nu e facuta sa sune nicicum bine in limba romana. Nu stiu, are un limbaj de lemn, vid pe alocuri, departe de fi degajat si evocator. Estetism pur sau un traducator nepriceput.
 

Azi mi-a trimis Elena o nuvela pe care scris-o de curand. Se desfasoara in  inertia unor 60 de minute, intr-un cerc vicios al constintei, cu  protagonist eu-ul ei la masculin – mi-a explicat in mail.

Mi-am amintit ca am  doua texte reprimate si ratacite undeva prin computer, scrise in sesiune moment de vicisitudine deja cosumat prin urmare prevad ca nu le voi concluziona prea curand. Imi lipseste cu desavarsire constanta , invatatoarea a fost prima care mi-a facut aceasta observatie  si de atunci profesorii mi-au repetat in lant ca nu sunt constiincioasa.
Drept dovada – blogul meu.
Nici nu  am incercat vreodata sa ma auto-educ, in fond cred ca imi place, e asemeni unei confirmari – atunci cand incep ceva, incep datorita unei nevoi autentice si pun suflet in ceea ce fac.
Altfel ma lipsesc.
 
 
 
 
* Cine ma invata si pe mine sa am rabdare si sa recitesc post-urile inainte sa le public??! trebuie sa existe o tehnica, ceva, pt a "invata" rabdarea, sa nu fiu nevoita sa modific pe parcurs greseselile facute ca tastez in graba..ar trebui sa intre o data delma pe blogul meu sa imi atraga atentia, sa imi fie lectie pe viata.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X