aud trompete

28 mai 2007
 

Am dormit pana am uitat de mine. M-am trezit la 4 si telefonul meu redus la tacere, afisa agasa(n)t  5 mesaje receptionate si 8 apeluri nepreluate. Mai bine de jumatate erau de la mama: toate apocaliptice De ce nu raspunzi? Ai cazut in cap?!, Ai ramas cu degetele infipte in prajitor??, De ce te-am lasat la Bucuresti singura?. Sa imi amintesc sa ii trimit un sms cat mai curand, sa o informez ca mi s-a stricat prajitorul de  paine, altfel albeste.

Am adormit furioasa iar peste noaptea am avut un amalgam de vise, fe?ele se confundau, replicile se inversau, oamenii nu mai erau oameni, deveneau bidimensionali. M-am dat jos din pat cu parul valvoi, cu urme pe fata si dureri de cap, toata amortita si stramba, asa cum te trezesti numai dupa un somn bolnavicios. Cearceafurile erau adunate la picioare, iar perna zacea neinsufletita in mijlocul camerei.
Intre timp nu am cazut in cap, dar am oricum probleme cu capul: iar aud trompete, de toate tipurile, in tempo allegro sau moderat,  vesele, melancolice sau insinuante. Winampul mi-e inutil de acum.
 
Desigur e ora 1 iar eu sunt proaspata ca o floare, fara pic de somn, o sa ma prinda dimineata si o sa fie un chin. Vecinul de la parter o sa-si porneasca Dacia rosie si lustrita cu motor de drujba timp de jumatate de ora iar pasarelele de la fereastra mea care s-au cam sclerozat de cand a venit vara si caldura vor experimenta minunate, noi vocalize.
Nu conteaza, eu am trompetele mele si poate una din zilele astea o sa gasesc un trompetist la usa mea…
 
Scriu despre trompete pentru ca ele ma inveselesc de fiecare data, ca sa nu cos si sa descos acum frustrari si vechi obsesii. Cum nu am somn, m-am gandit sa aduc un omaj tromepetistilor mei preferati (care nu au mai nimic in comun):
 

Valera, omul asta ma omoara la concerte. Nu am timp sa ii fac poze, de teama sa nu imi scape vreo nota.

 
 
Mihnea, alt trompetist, alti fiori.
 

Petrica, nenea trompetist de la Blazzaj, noua  mea pasiune. Mii de multumiri Evergreen pentru poza :D .
 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X