gara

12 iunie 2007
Am visat pe la amiaza: jumatate treaza cu mintea vigilenta, jumatate cuprinsa de somn, aproape invinsa. Se facea ca mancam pamantul ca sa ajung mai repede.
Unde?

Genunchii erau zdreliti, mainile colbuite si ma grabeam.
Unde…? Acolo unde nu o sa ajungem niciodata, pentru ca pana atunci totul se va sfarsi. Corpul mi-e aici, stingher, prins intre patru pereti. Mintea l-a abandonat, e plecata, deruleaza imagini din viitor si din cand… rewind (please) iar banda se intepeneste la o scena din trecut. Ce poti face cand nu stii sa iti traiesti prezentul?
 
Degeaba au facut  o gara noua, cu trei etaje, ‘arhitectura moderna’ si  ‘sticla securizata’, atunci cand trenul se opreste in statie, dincolo de peron tot gara veche, mica si chircita iti apare in fata ochilor. O gara anonima din beton proletar, rece si intunecoasa, cu pardoseala din ciment si pereti cu alegorii socialiste in stil constructivist  muncitorul si muncitoarea in salopeta cu patent in mana, uzina bidimensionala cu furnale fumegand pe fundal, siruri de blocuri stralucind sub soarele patriei.
La chioscurile din statie se vand si acum tuburile cu Bonibon. Tot de la gara mi le lua mama cand seara mergeam sa il luam pe tata dupa ce termina tura a doua sau cat asteptam personalul cu banchete maronii si lipicioase spre bunica.
 
Cineva s-a gandit la mine si mi-a cumparat doua tuburi.

Iata-ma din nou in gara, ca in copilarie, cu fusta vaporoasa si sandale cu barete, acelasi fior ma incerca – e aproape 12 noaptea iar eu sunt la plimbare. Gara s-a cufundat in tacere dupa ce ultimii pasageri s-au grabit la taxiuri ca sa ajunga acasa in timp ce noi urcam panta cu dale gaunoase ce duce spre strada Domneasca, cea mai veche din oras, acum parfumata de tei. Agatata de bratul tau, aleg drajeurile colorate din palma si confund amintiri.
‘Eu? Nu, inca nu mi-am facut valiza’.

 E deja a doua diminineata cand ma trezesc aici si nu vreau sa plec.

 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X