Broccoli la cuptor pe pat de cartofi

27 ianuarie 2008
De ceva timp nu ma mai delectasem gatind si pornind de la o idee de-a

. Acum, nu mai pot exista dubii.
La piata mai toate legaturile de broccoli aratau pleostite, doar doua se salvau. Nu imi ajungeau ca sa pot pregati o garnitura  pentru doua persoane si de-abia acasa am avut revelatia: m-am gandit sa combin broccoli cu cartofi – oarecum cacofonic vorbind.
 
Sa zicem vreo 10 cartofi medii, pe care i-am fiert in coaja (numai in coaja sa fie fierti,
ca altminteri nu iese bun!).
 
Intre timp am fiert si cele doua legaturi de broccoli, intregi, fara sa le separ in buchetele. Se sareaza apa pentru broccoli, altfel n-au un gust prea minunat.
Se unge un vas emailat (sau o tigaie care poate fi bagata la cuptor) cu unt. Cu mult unt. Se fierb legaturile cu broccoli 15 minute, jumatate din timpul necesar cartofilor.
 
Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat  rondele; am pus jumatate din rondele pe fundul vasului si-apoi un strat de buchetele de broccoli.
 
Apoi, am adaugat a doua parte de cartofi rondele si in final am ornat frumos cu broccoli. Am sarat un pic rondele de cartofi in timp ce le distribuiam in vas.
 
Am pregatit un sos dintr-o smanatana de gatit ( se poate folosi si cea normala, dar trebuie diluata cu lapte), 2 oua vartoase, piper cat cuprinde, patrunjel,
oregano si busuioic. Si iara sare.
 
Inainte sa dau la cuptor (incalzit in prealabil vreo10 minute) am turnat cu elan sosul de-mai-sus si-am incercat sa fac in asa fel incat sa cuprinda tot continutul vasului, nu numai partea superioara ornata cu broccoli.
 
In incheiere, am presarat cascaval + parmiggiano reggiano si-am dat la cuptor pret de 20, maximum 30 de minute, cat sa se gratineze.Cascavalul trebuie sa devina auriu, iar broccoli un pic crocanti.
 
Mi-a luat cam o ora per total, iar rezultatul a fost magnific. Se serveste c-un vin alb demisec dat la rece o ora, ca garnitura sau simplu. Pe fundal merge un acid-jazz.
Sa va fie de bine.
Reteta pentru broccoli cu cascaval o luati de la Mar :) .


Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X